Live gokken
Inval door FIOD in Nederland
FIOD doet inval

Het gokken gaat niet altijd volgens de regels. Het FIOD heeft weer bekend gemaakt dat zij een inval gedaan hebben bij de beheerders van goksites. Daarbij hebben ze beslag gelegd op €30 miljoen. Het FIOD is de fiscale opsporingsdienst en ze hebben gedurende een onderzoek naar illegaal online gokken en het witwassen voor tientallen miljoenen euro’s weer volop beslag gelegd. Het is door meerdere bronnen bevestigd dat het gaat over het bedrijf Simbat Entertainment Systems Ltd., welke gevestigd zou zijn op de Seychellen. Spelers zouden er met een 0909-nummer inzetten kunnen doen.

Over het FIOD onderzoek

Er is een bedrijfspand onderzocht en daarbij nog eens 4 woningen. Daarbij zijn er 4 mannen en vrouwen verdacht van betrokkenheid, maar ook van het witwassen van de inkomsten. Maar er is niemand aangehouden bij het onderzoek. Een persoon die wordt verdacht is Willie A. uit Usquert. Hij geeft zelf aan dat hij verdachte is, maar zegt ook dat hij het onderzoek met vertrouwen tegemoet ziet. Het volgende heeft hij gezegd: 'Ik was alleen softwareleverancier voor Simbat en ik heb niets illegaals gedaan.' 'Ik denk dat dit een zwaar opgeblazen zaak is, en dat de FIOD zich voor het karretje heeft laten spannen van de kansspelautoriteit, die al heel lang in de clinch ligt met Simbat. Dat bedrijf is overigens al ruim anderhalf jaar geleden gestopt. En mijn eigen bedrijf nog veel langer geleden.' Ook geeft hij aan dat hij de eigenaren van Simbat kent, maar wil er verder weinig over kwijt. Het enige wat hij zegt is: 'Het zijn geen Nederlanders en ze wonen buiten Europa.'

Flinke omzet

Er is ook een uitspraak gedaan door het OM, want zij vermoeden dat de verschillende verdachten diverse structuren op hebben gezet met vennootschappen zodat ze online gokspellen aan kunnen binnen in het binnenland en buitenland. Maar dit is zonder vergunning strafbaar. Het zou mogelijk gaan over een bedrag van 50 miljoen tussen 2012 en 2017. Een groot deel zou dan zijn geïnvesteerd in onroerend goed. Ook is er nog beslag gelegd op 3 auto’s en €30 miljoen op bankrekeningen en onroerend goed.

Het illegaal gokken op internet wordt bestreden door de overheid. Er is namelijk geen controle dat alles eerlijk verloopt. Daarnaast blijven de geldstromen en wat zij verdienen buiten het zicht van de overheid.  
Onlinecasinogokken.net

Inval door FIOD levert weer veel geld op. Er zijn wel een aantal verdachten bekend, maar er is niemand aangehouden. Benieuwd naar wat er is gebeurd en wil jij het laatste nieuws ook weten? Lees hier dan meer over de inval die door de FIOD is gedaan.

FIOD doet inval

Bij verschillende beheerders van goksites is een inval gedaan door de FIOD. Ze hebben daar beslag gelegd op ruim €30 miljoen. De fiscale opsporingsdienst (FIOD) is al tijden bezig met onderzoek en nu is het gericht op illegaal online gokken en het witwassen van geld. Een aantal bronnen zouden bevestigd hebben dat het gaat over een bedrijf wat is gevestigd op de Seychellen, Simbat Entertainment Systems Ltd. (eigenaar van talloze goksites). Als klant zou je hier via een 0909 nummer ene bedrag in kunnen zetten. Er bestaan namelijk verschillende manieren voor het online gokken en dit is er dan eentje van.

Doorzoeking en opbrengst

Er worden regelmatig invallen gedaan door de FIOD, recent in 4 woningen en een bedrijfspand. Daarbij werden 4 mannen verdacht en nog een vrouw van het witwassen van inkomsten en betrokkenheid daarbij. Echter zijn deze personen niet aangehouden. Het is wel bekend dat Willie A. uit Usquert een van de verdachte is. Dit geeft hij zelf ook aan en heeft vertrouwen in het onderzoek wat er gaat komen, hij zegt namelijk: 'Ik was alleen softwareleverancier voor Simbat en ik heb niets illegaals gedaan. Ik denk dat dit een zwaar opgeblazen zaak is, en dat de FIOD zich voor het karretje heeft laten spannen van de kansspelautoriteit, die al heel lang in de clinch ligt met Simbat. Dat bedrijf is overigens al ruim anderhalf jaar geleden gestopt. En mijn eigen bedrijf nog veel langer geleden.'

Daarbij heeft Willie A. aan dat hij de eigenaren van Simbat kent, alleen dat hij er verder niets over wil zeggen: 'Het zijn geen Nederlanders en ze wonen buiten Europa.' Dat is het enige wat hij er over kwijt wil.

Omzet van ruim €50 miljoen

Er is door het OM uitgesproken dat ze het vermoeden hebben dat de verdachte mogelijke structuren hebben opgezet met vennootschappen zodat zij het online gokspellen aan kunnen bieden in binnen- en buitenland. Maar het is zonder vergunning strafbaar. Het zou gaan over een periode tussen 2012 en 2017 en dan maar liefst over een omzet van ruim €50 miljoen. Daarvan zou inmiddels een deel al zijn geïnvesteerd in onroerend goed. Ook zijn er nog 3 auto’s in beslag genomen en €30 miljoen op bankrekeningen en onroerend goed in Nederland en in het buitenland. Het illegaal gokken op internet wordt wel bestreden door de overheid, want er is geen controle op een eerlijke gang van zaken rondom het gokken. Alles blijft buiten zicht van de overheid.